Belépés
MAJONÉZ
... az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is j...
TARTÁRMÁRTÁS (háziasan sűrűen)
...
Végy
két tojássárgáját,
1 nagy tubus majonézt (18 dkg),
2 dl tejfölt,
1 púpozott teáskanálnyi porcukrot,
2 teáskanálnyi mustárt,
néhány csepp citromlevet,
őrölt fehérborsot,
sót.

A tojásságáját keverd simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét is. A tejfölt...
Hamis vadasmártás
... Ezután
nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen -
ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a
cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mu...
Orosz hússaláta 4-6 személyre
... nyelv
mustár
citrom
őrölt bors


A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az alm...
Szilvás kifli
...
Hozzávalók:

1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
30 dkg szilvalekvár,
2 tojás,
kevés citromlé,
porcukor ízlés szerint.


A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó
pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon
kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is
hozzáönthetünk, és a lekvárt kissé felmelegí...
Lottó-tészta
... kinyújtjuk. Kisebb tepsibe helyezzük, és magozott meggyel sűrűn kirakjuk. Erre jön a sárga tészta, majd a következő tölteléket tesszük rá: A 3 tojásfehérjét kemény ...
Boros gyümölcskompót
... meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de n...
Citromfelfújt
... percig hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az előkészített formába töltjük. Cukorral megszórjuk, és mele...
Kókuszcsiga
... alaposan összedolgozzuk. Ezután 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral forró vízfürdőben kemény habbá verjük, majd a tűzről lehúzva a citromlevet beleöntjük, és a kókuszreszeléket beleforgatjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd liszttel behintett deszkán egyenként fél centi vastagra kinyújtjuk. A lapokat a kókuszkrémmel megt...
Cseresznyés linzer
... teszünk, erre pedig vágott felükkel lefelé 1-1 fél cseresznyét.


Variáció

Készíthetjük úgy is, hogy citromos mázzal vonjuk be a linzere...
Cukrozott és csokis gyümölcsfa
... csokis rész közepére 1-1 szem diót vagy mandulát nyomunk, és grillrácson megszárítjuk. Minyonpapírokba rakjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük. A cukrozott gyümölcshöz a cukrot, a vizet és a citromlevet felforraljuk, néhány percig főzzük, míg sűrű lesz, és nagy buborékok keletkeznek. Nedves márványlapra öntjük, és fémkanállal balról jobbra keverjük, míg fehér, átlátszatlan és kemény l...
Majonézes burgonya
... olajat cseppenként hozzákeverve alapmajonézt készítünk. Habverő géppel bátrabban dolgozhatunk. A sűrű masszát tejföllel és joghurttal (vagy kefirrel) hígítjuk, ráöntjük a hagymáról a citromlevet, majd mustárral, cukorral, kis borssal, szükség esetén sóval ízesítjük. A burgonyát óvatosan összekeverjük a lilahagymával, egy picit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a majonézes öntetet. Ec...
Csirkés saláta
... nem szereti, hagyja ki!). A snidlinget leöblítjük, és karikákra vágjuk. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Hozzákeverjük a húst, a zöldbabot, a paprikát és a snidli...
Gyömbéres körte csokihabbal
... citromok héjából hosszú szalagokat kanyarítunk, a levüket kinyomjuk. A gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A körtéket meghámozzuk, lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt ...
Habos barack málnaöntettel
... a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük. A barackokat a ...
Tisztaság – mindenáron?
... Mivel a sugárzott fény a DNS örökítőanyagát károsítja, emberen, ...
Háztartási fortélyok
... szárad ki a tojássárgája, ha felhasználásig t...
Málnahab
... hogy a magoktól megszabaduljunk. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukors...
Őszi gyümölcskoktél
... forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A citrom levét kinyomjuk, és szitán áttörjük. A mézet és a szőlőlevet összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. A szőlőt leszemezzük, 10 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és a héjukat leszedjük. A meghámozott és kimagozott almát és körtét kis kockákra vágjuk. A mazsolával ...
Pisztáciás töltött körte
... kinyomjuk. A körtéket meghámozzuk, de a szárrészt meghagyjuk. Teflonban, zsiradék nélkül megpirítjuk a pisztáciát, majd durvára őröljük. Az almalevet, a fahéjat, a sáfrányt, 1 evőkanál citromlevet és a cukrot összekeverjük, felforraljuk, majd sűrűre főzzük. Beletesszük a körtéket, és még 10 percig kislángon főzzük, míg a fele mennyiségűre sűrűsödik.

2.
A körték...
1 2 3 ........121 122 .....182 183 .....242 243 244 
Címkék: tojás sárgájához, tojásságáját keverd, forró cukor, zöldséges pépet, héjában főtt, meghámozott uborkát, szilvalekvárra annyi, lekvár nagyon, lekvárt kissé, sárga tészta, következő tölteléket, magházukat eltávolítjuk, citrom héját, levét kinyomjuk, maradék citromlevet, gyümölcsök megpuhulnak, tojásfehérjét csipetnyi, félretett citromlével, lisztes keveréket, citromhéjat összekeverjük, tojásfehérje egyharmadát, maradék fehérjét, előkészített formába, hűtőszekrénybe tesszük, cukorral forró, tűzről lehúzva, citromlevet beleöntjük, kókuszreszeléket beleforgatjuk, kókuszkrémmel megt, cukrozott gyümölcshöz, citromlevet felforraljuk, sűrű masszát, burgonyát óvatosan, picit állni, majonézes öntetet, snidlinget leöblítjük, tésztát leszűrjük, levüket kinyomjuk, gyömbért meghámozzuk, körtéket meghámozzuk, reszelt gyömbért, körték megpuhulnak, vaníliáscukorral megszórjuk, sugárzott fény, magoktól megszabaduljunk, citromlé felét, hideg tejszínből, tojásfehérjét ugyancsak, citrom levét, szőlőlevet összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.