|
|
|
... az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is j... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Végy
két tojássárgáját,
1 nagy tubus majonézt (18 dkg),
2 dl tejfölt,
1 púpozott teáskanálnyi porcukrot,
2 teáskanálnyi mustárt,
néhány csepp citromlevet,
őrölt fehérborsot,
sót.
A tojásságáját keverd simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét is. A tejfölt... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Ezután
nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen -
ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a
cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mu... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyelv
mustár
citrom
őrölt bors
só
A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az alm... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
30 dkg szilvalekvár,
2 tojás,
kevés citromlé,
porcukor ízlés szerint.
A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó
pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon
kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is
hozzáönthetünk, és a lekvárt kissé felmelegí... |
|
|
|
|
|
|
|
... kinyújtjuk. Kisebb tepsibe helyezzük, és magozott meggyel sűrűn kirakjuk. Erre jön a sárga tészta, majd a következő tölteléket tesszük rá: A 3 tojásfehérjét kemény ... |
|
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de n... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az előkészített formába töltjük. Cukorral megszórjuk, és mele... |
|
|
|
|
|
|
|
... alaposan összedolgozzuk. Ezután 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral forró vízfürdőben kemény habbá verjük, majd a tűzről lehúzva a citromlevet beleöntjük, és a kókuszreszeléket beleforgatjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd liszttel behintett deszkán egyenként fél centi vastagra kinyújtjuk. A lapokat a kókuszkrémmel megt... |
|
|
|
|
|
|
|
... teszünk, erre pedig vágott felükkel lefelé 1-1 fél cseresznyét.
Variáció
Készíthetjük úgy is, hogy citromos mázzal vonjuk be a linzere... |
|
|
|
|
|
|
|
... csokis rész közepére 1-1 szem diót vagy mandulát nyomunk, és grillrácson megszárítjuk. Minyonpapírokba rakjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük. A cukrozott gyümölcshöz a cukrot, a vizet és a citromlevet felforraljuk, néhány percig főzzük, míg sűrű lesz, és nagy buborékok keletkeznek. Nedves márványlapra öntjük, és fémkanállal balról jobbra keverjük, míg fehér, átlátszatlan és kemény l... |
|
|
|
|
|
|
|
... olajat cseppenként hozzákeverve alapmajonézt készítünk. Habverő géppel bátrabban dolgozhatunk. A sűrű masszát tejföllel és joghurttal (vagy kefirrel) hígítjuk, ráöntjük a hagymáról a citromlevet, majd mustárral, cukorral, kis borssal, szükség esetén sóval ízesítjük. A burgonyát óvatosan összekeverjük a lilahagymával, egy picit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a majonézes öntetet. Ec... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem szereti, hagyja ki!). A snidlinget leöblítjük, és karikákra vágjuk. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Hozzákeverjük a húst, a zöldbabot, a paprikát és a snidli... |
|
|
|
|
|
|
|
... citromok héjából hosszú szalagokat kanyarítunk, a levüket kinyomjuk. A gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A körtéket meghámozzuk, lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük. A barackokat a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Mivel a sugárzott fény a DNS örökítőanyagát károsítja, emberen, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szárad ki a tojássárgája, ha felhasználásig t... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy a magoktól megszabaduljunk. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukors... |
|
|
|
|
|
|
|
... forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A citrom levét kinyomjuk, és szitán áttörjük. A mézet és a szőlőlevet összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. A szőlőt leszemezzük, 10 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és a héjukat leszedjük. A meghámozott és kimagozott almát és körtét kis kockákra vágjuk. A mazsolával ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kinyomjuk. A körtéket meghámozzuk, de a szárrészt meghagyjuk. Teflonban, zsiradék nélkül megpirítjuk a pisztáciát, majd durvára őröljük. Az almalevet, a fahéjat, a sáfrányt, 1 evőkanál citromlevet és a cukrot összekeverjük, felforraljuk, majd sűrűre főzzük. Beletesszük a körtéket, és még 10 percig kislángon főzzük, míg a fele mennyiségűre sűrűsödik.
2.
A körték... |
|
|
|
|
|